Om Brno

Brno är Tjeckiens näst största stad, efter Prag, och har cirka 370 000 invånare. Under ett besök i Brno har du inte bara möjlighet att se flertalet historiska byggnader och platser, utan du kan även besöka öl-bryggerier och vingårdar. En av de mer kända ölsorterna är Starobrno.

En av de stora fördelarna med att flyga till Brno är den internationella flygplatsen. Flygplatsen har ett ypperligt läge där du snabbt kan ta dig till både Tjeckiens huvudstad Prag och Österrikes huvudstad Wien. Restiden med tåg från Brno till Prag är drygt tre timmar. När du väl är framme i Prag så kan du sedan ta dig vidare med tåg till exempelvis Bratislava och Budapest.

Avståndet mellan Brno och Wien är inte speciellt långt, vilket gör att du kan ta dig med tåg från Brno till Wien på cirka två timmar. Om du planerar att ta detta tåg så avgår det från centralstationen i Brno. Centralstationen går under namnet Brno hlavní nádraží.

Om du planerar att resa till Prag eller Wien så kan det alltså vara ett alternativ att ta flyget till Brno för att sedan åka vidare till Prag Eller Wien via tåg. Det kan tyckas låta osmidigt att flyga via Brno istället för att ta ett direktflyg till Prag eller Wien, men den stora fördelen är priset. Det är oftast betydligt billigare att flyga till Brno än att flyga till Prag eller Wien. Att sedan ta tåget från Brno är inte någon större kostnad. Du får ju även möjligheten att se Tjeckiens näst största stad, vilket du kanske inte skulle göra annars.